Letná ☀️ AKCIA 2+1 ZADARMO na všetky nálepky na stenu 🥳

Možnosti použitia samolepiek

 

 

Rozmanité povrchy pre tvoje kreatívne projekty

Máš doma samolepky alebo si chceš nejaké kúpiť a rozmýšľaš, kam by si ich mohol/la nalepiť? Si na správnom mieste. V tomto článku sa dočítaš o tom, na aké rôzne povrchy môžeš samolepky aplikovať, a tiež sa dozvieš, kde by si ich radšej nemal/a použiť.

 

Povrchy vhodné na nalepenie samolepiek

  1. Steny: Samolepky môžeš bez problémov nalepiť na steny s hladkou alebo hrubozrnnou omietkou. Hladký povrch zaručuje, že samolepka sa pekne prichytí a bude pevne držať.
  2. Nábytok: Pokiaľ máš doma nábytok bez povrchovej úpravy z papierovej dyhy, ako je melamínová fólia, môžeš ho oživiť nalepením dekoratívnej samolepky.
  3. Kuchynské spotrebiče a obklady: Chladničky alebo obkladačky v kuchyni či kúpeľni sú tiež skvelým miestom pre nalepenie samolepiek. Oživ si prostredie veselými vzormi alebo užitočnými oznámeniami.
  4. Zrkadlá a sklo: Na zrkadlo si môžeš nalepiť motivačný citát alebo na sklo a okná aplikovať dizajny na transparentnej fólii, ktoré pridajú súkromie bez straty prirodzeného svetla.
  5. Plastové povrchy: Či už je to plastový nábytok, krabice alebo iné plastové výrobky, samolepky sa na tieto povrchy prilepia bez problémov a dodajú im nový vzhľad.

 

Povrchy, ktoré sa na nalepenie samolepiek nehodia

Existujú tiež povrchy, na ktoré by si samolepky nemal/a aplikovať, pretože by mohli mať problémy s priľnavosťou:

  • Steny s umývatelnými farbami: Tieto farby obsahujú akrylové alebo vinylové polyméry, prípadne silikónové prísady, aby boli odolné voči špine a poškodeniu. Na takto upravených povrchoch samolepky nebudú dostatočne držať.
  • Gumové povrchy a neopracované drevo: Tieto materiály nie sú vhodné pre samolepky kvôli ich povrchovej štruktúre, ktorá bráni adekvátnej adhézii.

 

Záver

Samolepky sú vynikajúci spôsob, ako rýchlo a jednoducho zmeniť vzhľad rôznych predmetov a povrchov vo vašom dome. Dúfam, že tento článok vám pomôže lepšie pochopiť, kde všade môžeš svoje samolepky využiť. Nezabudni si tento článok uložiť alebo sa vrátiť k nemu, keď budeš potrebovať inšpiráciu alebo radu, ako a kde samolepky použiť. Sledujte nás na sociálnych sieťach pre viac tipov a nápadov na dekorácie, ktoré môžu oživiť každý kút tvojho domova.