Letná ☀️ AKCIA 2+1 ZADARMO na všetky nálepky na stenu 🥳

Aké materiály používame?

 

 

Pri výbere správnej nálepky na ozdobenie tvojho domova alebo kancelárie je dôležité poznať nielen rôzne typy materiálov, z ktorých sú vyrobené, ale aj správne techniky ich aplikácie. V tomto článku ti predstavíme tri základné typy materiálov, ktoré používame na výrobu našich nálepiek, a ukážeme ti, ako ich správne aplikovať.

 

1. Transparentný Vinyl

Transparentný vinyl je ideálny pre nálepky, ktoré majú priesvitný charakter a hodí sa na bielu alebo svetlú stenu, nábytok, alebo dokonca na sklenené povrchy, ako sú okná alebo sklenené dvere. Tento materiál je výborný, pretože zachováva pôvodný vzhľad povrchu, na ktorý je aplikovaný, a neobsahuje bielu farbu, čo umožňuje priehľadný efekt dizajnu. Pri lepení je dôležité nálepku jemne odlepiť od podkladu a presne umiestniť, aby sa predišlo zlepeniu materiálu. Dizajny vytlačené na tomto materiály sú priesvitné vyzerané s niekoľko milimetrovým okrajom. Tento materiál používame na tlač zložitých akvarelových dizajnov, ktoré nemajú jasné ohraničenie.

 

2. Biely Vinyl

Biely vinyl je univerzálny materiál, ktorý sa najlepšie hodí na tmavšie povrchy. Vyniká pri jednoduchších dizajnoch s výraznými farbami. Na spodnej strane má šedú farbu, ktorá zabezpečí, že farebné nečistoty pod nálepkou nebudú viditeľné. Pri aplikácii bieleho vinylu je potrebné byť opatrný, aby sa nálepka nezlepila dokopy. Ak sa to stane, opatrne ju rozdeľ, aby si nepoškodila materiál. Dizajny vytlačené na tento materiál sú vyrezané bez okrajov. Materiál je úplne nepriesvitný s matným povrchom.

 

3. Textilná Nálepka Gekko-tex

Textilná nálepka Gekko-tex predstavuje vrchol v oblasti interiérových dekorácií. Je extrémne odolná a flexibilná, čo ju robí ideálnou pre interiérové aplikácie, najmä na steny s nerovnými povrchmi, ako je hrubá omietka. Textilné nálepky sú skvelé pre ich schopnosť zakryť drobné nečistoty na stene vďaka bielej podkladovej farbe a nebudú sa naťahovať ani deformovať počas lepenia. Je to prelepiteľný materiál. Dizajny vytlačené na tentom materiál majú sýte farby a sú orezané bez okrajov. Nádherne vynikne ja na farebnej stene. Tento materiál sa lepí tak jednoducho, že to zvládneš aj s jednou rukou. Pri väčšine dizajnov uprednostňujeme tento materiál, pretože je to naozaj kvalitný materiál s výbornou priľnavosťou.

 

Ako správne lepiť naše nálepky

Bez ohľadu na to, ktorý materiál si vyberieš, dôležitý je správny postup lepenia. Začni tým, že nálepku opatrne odlepíš z podkladového papiera. Potom ju umiestni na vybraný povrch a začni ju od stredu smerom von uhľadzovať, aby si eliminovala vzduchové bubliny. Ak sa objavia, môžeš použiť mäkkú handričku alebo stierku pre ich vyhladenie.

V prípade lepenia väčších kusov je najlepšie, ak nálepku nalepíš podľa TOHTO návodu.

 

Dúfame, že tieto informácie ti pomôžu pri tvojom ďalšom dekoračnom projekte a uľahčia ti výber a aplikáciu ideálnej nálepky pre tvoj domov. Ak máš ďalšie otázky alebo potrebuješ pomoc, neváhaj sa na nás obrátiť. Sleduj nás aj na sociálnych sieťach, pre ďalšie užitočné tipy, triky a informácie.

 

Tento článok je pripravený s myšlienkou poskytnúť ti všetky potrebné informácie pre správnu prípravu a aplikáciu samolepiek, ktoré oživia akýkoľvek priestor.